Česta pitanja

Svi Kerrock proizvodi izrađuju se po narudžbi (po našoj ili po Vašoj izmjeri, šablonama ili nacrtima), pa se tako kalkulira i cijena posebno za svaku konkretnu poziciju, odnosno narudžbu.

Konačna cijena ovisi o gabaritima, složenosti, odabranom dezenu, debljini, iskorištenju osnovnog materijala, načinu plaćanja kao i o potrebi izmjere, dostave i montaže. Radionička cijena standardnih kuhinjskih radnih ploha kreće se u rasponu od 250-330 EUR po dužnom metru. To je cijena na paritetu franko radionica proizvođača u Zagrebu (izrada prema izmjeri i šablonama naručitelja). Cijena Kerrock sudopera integriranih u kuhinjsku ploču kreće se od 1.200 kn/kom na više (ovisno o tipu sudopera i odabranom dezenu). U cijeni je sadržan sifon. Cijena izmjere, dostave i montaže u Zagrebu kreće se od 1.200 do 2.000 kn po kompletu. U cijeni montaže nisu sadržani vodoinstalaterski, elektroinstalaterski i plinoinstalaterski radovi i pribor.

U gornjim cijenama nije sadržan PDV. Točne cijene za konkretne upite određuju se na osnovu skice sa osnovnim dimenzijama i detaljima. Upit možete dostaviti e-mailom, fax-om ili dojaviti telefonom.

REDOSLIJED AKTIVNOSTI PRI NARUDŽBI:

1. UPIT

Za opća pitanja o Kerrock i Corian materijalima uvijek Vam stojimo na raspolaganju (mobitel, telefon, fax, e-mail)

Za konkretne upite potrebno je ipak malo više podataka a poželjna je i skica sa dimenzijama, a možete ih poslati e-mailom, fax-om ili dojaviti telefonom. Što više podataka pošaljete, ponuda će biti točnija. Ako se još niste odlučili za neke željene detalje, navedite ih. Također navedite i kontakt – telefon radi eventualne potrebe dodatnih razjašnjenja.

2. PONUDA

Na osnovu Vašeg upita u roku od dan – dva poslat ćemo Vam ponudu, s eventualnim varijantama izvedbe. Molimo povratnu informaciju da je ponuda primljena

3. PRIHVAĆANJE PONUDE

Ako ste se odlučili za prihvaćanje ponude, eventualno dogovaramo još neke detalje i odabiremo dezen. Datumom prihvaćanja ponude smatra se dan uplate avansa. Kada je avans uplaćen, naručujemo materijal. Na isporuku materijala obično se čeka 15-25 dana.

4. IZMJERA

Dok mi čekamo na isporuku materijala, Vaš (ili naš) stolar izrađuje drvene dijelove. Kada drveni dijelovi budu montirani, zovete nas na izmjeru. Do tada ste već izvršili izbor opreme – kućanskih aparata koji bi trebali biti ugrađeni u radnu plohu. Ako ste se odlučili za podgradni sudoper, mi ga nosimo u radionicu da ga ugradimo u plohu. Ako je kuhinja složenija, procijenimo treba li doći provjeriti šablone i podploču. Također procjenjujemo hoćemo li plohu radionički izraditi u jednom komadu ili, u slučaju većih gabarita, u više komada i spajati je u cjelinu na objektu.

5. IZRADA

Nakon izvršene izmjere pristupamo izradi Vaše radne plohe. Izrada standardne kuhinjske radne plohe traje 7-10 radnih dana. Kada je ploha završena, javljamo se radi dogovora o terminu montaže.

6. MONTAŽA

Montaža jednostavne kuhinjske radne plohe (bez spajanja) traje 3-4 sata. Ako je ploha rađena iz više komada trajanje montaže je 6-8 sati. Montaža se sastoji od niveliranja donjih podgradnih elemenata, eventualnog spajanja segmenata plohe sa brušenjem i poliranjem spoja, provjere dimenzija otvora za predviđene aparate i sudoper, nanošenja termičke izolacije oko otvora za grijaću ploču i nanošenja sanitarnog silikona u zazore (fuge) između radne plohe i zidova odnosno visokih bočnih elemenata. U cijeni montaže nisu sadržani vodoinstalaterski, elektroinstalaterski i plinoinstalaterski radovi i pribor. Nakon izvršene montaže kupac plaća ostatak iznosa po uvjetima iz ponude.

7. GARANTNI ROK

Za proizvode u potpunosti izvedene od strane Stolarija Jakša-interijer (uključujući izmjeru i montažu), garantni rok je 5 god (60 mjeseci) od izvršene montaže pod uvjetima navedenim u “Upute za održavanje Kerrocka”.

Kuhinjske radne plohe izrađene su od Kerrock ploča debljine 12 mm kaširanim na sendvič od vodootporne sperploče odgovarajuće debljine. Integrirana zidna lajsna, tzv. “backsplash” najcešće visine 35 mm, izvedena je na zidnim stranama i prema visokim elementima bočno. Spoj “backsplash-a” s pločom izveden je s radijusom 10 mm.

Kerrock Corian - backsplash

Kerrock Corian – backsplash

Sudoperi su, ako se kupac odluči na Kerrock / Corian sudopere, integrirani u radnu ploču.

Kerrock / Corian sudoperi

Kerrock / Corian sudoperi

Ako se kupac odluči za sudoper od drugih materijala, izrađujemo otvor za ugradnju tih sudopera.

Ako je predviđena grijaća ploča za kuhanje, U Kerrock / Corian radnim pločama izrađujemo otvore za ugradnju grijaće ploče (sa sigurnosnim ojačanjem i izolacijom).

Ponekad se traži i izvedba bez backsplash-a, ali preporučamo izvedbu s “backsplash-om” zbog lakšeg i urednijeg održavanja kuhinjske plohe.

Zbog mogućnosti nevidljivog spajanja Kerrock i Corian ploča, dimenzije i oblik gotovih ploča nisu ograničene. Širina ploha najčešće je 60-62 cm, a kod ploha otoka i pultova i do 130 cm. Vizuelna debljina plohe najčešće 4 cm (minimalna debljina 24 mm, maksimalna nije ograničena). U slučaju velikih gabarita zbog mogućnosti prijevoza i unošenja u prostor, ploha se radionički izrađuje u više dijelova i na objektu spaja nevidljivim spojem u jednu cjelinu (u tom slucaju neophodna je naša izmjera i montaža).

Može, ali uz neke preduvjete, budući da je jedan od naših standarda kvalitete izrada ojačanja otvora za grijaću ploču .

Dakle, za radnu plohu vizualne debljine 12 mm i standardnu grijaću plohu dimenzija cca. 60 x 50  cm, minimalna širina radne plohe je 65 cm, odnosno svijetla dubina podgradnog elementa 59 cm (ne utječe na cijenu). Alternativa je izbor uske grijaće ploče kao npr.: “SMEG” PX 140 ili “TEKA” TT90HZ.

Avans 70%, ostatak prije isporuke, odnosno po izvršenoj montaži.

Do 30-45 dana od uplate avansa, odnosno 20 dana od dostave ili mogućnosti uzimanja točnih mjera i šablona, odnosno definiranja izvedbene dokumentacije.

Za proizvode u potpunosti izvedene od strane Stolarije Jakša interijer (uključujući izmjeru i montažu), garantni rok je 5 god (60 mjeseci) od izvršene montaže pod uvjetima navedenim u “Upute za održavanje Kerrocka“.

Zadatak nas prerađivača je da, nakon izvršenog ljepljenja i obrade glodalima, sjaj plohe dotjeramo do željenog nivoa. To se postiže uzastopnim brušenjem sve finijim brusnim papirima (ukupno 5 granulacija) i na kraju poliranjem specijalnim spužvicama. Standardni sjaj gotove plohe je otprilike takav da se na plohi mutno zrcali svjetlo ili otvor prozora.

Za radne plohe, pogotovo u tamnim dezenima, ne preporuča se visoki sjaj zbog težeg održavanja (jednako se prljaju ali kod visokog sjaja uočljiviji su npr. otisci od vlažnog ili masnog prsta). Kod standarnog sjaja dovoljno je plohu obrisati vlažnom krpom, ako je baš jako masna može se dodati i obični deterdžent  sa suđe, pa poslije obrisati suhom krpom. Kod visokog sjaja to brisanje suhom krpom je puno zahtjevnije (treba više trljati da se postigne jednoličan sjaj) – sličan problem kao kod pranja prozora.

Ako kratkotrajno stavite vrući lonac na plohu od Coriana® ili Kerrocka® neće se ništa desiti. Međutim, ako ostavite pun lonac npr. vrelog graha da se ohladi na plohi, vjerovatno će doći do promjene sjaja koja se, uz izvjestan trud, može ukloniti trljanjem suhom ili vlažnom krpom uz upotrebu blago abrazivnih tekućih sredstava za domaćinstva. U svakom slučaju vrlo je preporučljivo koristiti podmetače prilikom stavljanja vrućh predmeta na plohu. Više detalja o održavanju Kerrock ploča možete naći ovdje.

Zapravo se radi o dva gotovo istovjetna materijala (po sirovinskom sastavu, fizičkim i eksploatacionim karakteristikama i po obradljivosti).

Razlike su sljedeće:

  • Cijena:

Nabavna cijena Coriana® je 15-45% veća od Kerrocka®, ovisno o dezenu. Treba napomenuti da je “DuPont” lansirao i jeftiniju varijantu Coriana® pod trgovačkim nazivom “Montelli® Ultra” (vizuelno je sličan Corianu®, cijena mu je približna cijeni Kerrocka®.

  • Iskorištenje:

Corian je dobavljiv u cijelim pločama dim. 3670×760 mm, te u nekim dezenima i u dimenziji 3658×1300 mm, dok je Kerrock dobavljiv u dimenziji 3600×760 mm i dimenziji 3600×1350 mm za sve dezene. Veće dimenzije ploča olakšavaju izradu ploha većih širina bez potrebe širinskog spajanja.

  • Dezeni:

–  Kerrock dezeni
–  Corian dezeni

  • Korita umivaonika i sudopera:

Corian® nudi korita umivaonika i sudopera samo u ograničenom broju jednobojnih dezena. Kerrock® nudi korita umivaonika i sudopera  u svim jednobojnim dezenima te nekim granit efekt dezenima.

Kerrock sudoperi i umivaonici
Corian sudoperi i umivaonici